Stichting Het Musical Collectief werkte in het seizoen 2014-2015 aan de musical Robin Hood, welke in het derde weekend van juni 2015 in theater De Nieuwe Regentes in Den Haag is opgevoerd.
Meer informatie over de cast van Robin Hood kun je vinden op deze pagina.

Verhaal

De musical Robin Hood is geschreven door Jeroen Smits en Ajolt Elsakkers en voor het eerst uitgevoerd in 2003.

Het is het jaar 1192 en de situatie in Engeland is zeer slecht. Koning Richard Leeuwenhart is op kruistocht en zijn gewetenloze broer, Prins John, heeft de macht in handen. Het volk zucht onder erbarmelijke omstandigheden.

Maar niet iedereen legt zich neer bij het corrupte gezag. Robin Hood is een geheimzinnige struikrover die van de rijken steelt en aan de armen geeft. Niemand weet dat Robin Hood eigenlijk vooraanstaand edelman Robert Locksley is, die op het punt staat in het huwelijk te treden met de mooie jonkvrouw Marian, die na de dood van haar vader een van de belangrijkste grootgrondbezitsters van Engeland is.

De bruiloft wordt bruut verstoord, doordat de geheime identiteit van Robert is verraden en de sheriff hem komt arresteren. Robert weet echter te vluchten en zweert dat hij zijn strijd als Robin zal voortzetten en met Marian zal trouwen.

De productie was bij haar eerste uitvoering in 2003 een springplank voor de carrières van de inmiddels bekende musicalartiesten John Vooijs (bekend van o.a. Wie wordt Tarzan?, Op zoek naar Joseph en We Will Rock You), Michelle Splietelhof (bekend van o.a. Zorro en Sister Act) en Adriaan Kroonenberg (bekend van o.a. Op zoek naar Joseph).

Speeldata

Robin Hood werd in juni 2015 opgevoerd in theater De Nieuwe Regentes in Den Haag. De voorstellingen vonden plaats op:

  • vrijdag 19 juni 2015 – 20:00 uur
  • zaterdag 20 juni 2015 – 14:00 uur (matinee)
  • zaterdag 20 juni 2015 – 20:00 uur