Het Musical Collectief brengt medio 2020 The Wiz, een “feelgood” musical met swingende soulmuziek, begeleid door een live orkest. Hiervoor zijn we op zoek naar sterke en enthousiaste castleden met zang- en acteerkwaliteiten. De audities zijn al grotendeels achter de rug, maar we kunnen nog wat versterking gebruiken in het ensemble. Hieronder vind je daarover alle info.

The Wiz – het verhaal

Het verhaal van The Wiz – oorspronkelijk The Wizard of Oz – draait om het meisje Dorothy. Zij en haar hond Toto worden met huis en al opgetild in een tornado en uiteindelijk in het land van Oz neergegooid. Op zoek naar een manier om weer naar huis  te komen, krijgt Dorothy een stel betoverde, zilveren schoenen en het advies naar de Tovenaar van Oz te gaan voor hulp. Onderweg pikt ze de vogelverschrikker zonder hersenen, de blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed op en al zingend en dansend volgt het kwartet het gele pad naar de tovenaar.

Repetities en beschikbaarheid

De repetities voor de cast vinden vanaf oktober 2019 plaats op dinsdagavonden in Sorghvliet, Johan de Wittlaan 22 te Den Haag. Op deze avond komen alle disciplines aan bod (spel, zang en staging).
Op de repetitieavonden en het repetitieweekend (in april 2020, info volgt) verwachten we van alle deelnemers volledige beschikbaarheid.

Voorstellingen

De voorstellingen vinden in mei of juni 2020 plaats. We maken de exacte speeldata natuurlijk zo snel mogelijk bekend.

Bijdrage

Het Musical Collectief is een (volledig onbezoldigde) amateurstichting waar passie voor theater en een fijne sfeer centraal staan. Om deze productie te kunnen draaien vragen we een deelnemersbijdrage voor deze productie van €225,-. Hiervoor heb je dus het hele seizoen muzikale en gezellige dinsdagavonden en we gaan ook nog op repetitieweekend!

Audities

Dus.. ben jij gepassioneerd, enthousiast, minimaal 17 jaar en beschikbaar? Geef je dan snel op voor de audities via het online auditieformulier. Zodra wij je aanmelding hebben ontvangen sturen we je het auditiemateriaal incl. alle belangrijke informatie toe.

Artistiek team

Het artistieke team bestaat uit Debby Korte (regie), Léon Monné (muzikale leiding/dirigent) en Froukje de Kanter (vocal coaching). We stellen hen graag in een later stadium uitgebreid voor.

Ensemble

We zoeken nog 3 a 4 personen voor het ensemble en/of de pit voices.

  • Ensemble (M/V) – voor als je van dansen en groepszang houdt. Hier zal het accent op liggen.
  • Pit voices (sopraan/mezzo/alt) – dit zijn dus mensen die vanuit de orkestbak zingen. We combineren dit bij voorkeur met het ensemble. Voor deze plek graag wel ervaring met meerstemmige zang en notenlezen.

 

Vragen

Heb je vragen (of nog twijfels)? Neem gerust contact op. Je kunt ons bereiken via info@hetmusicalcollectief.nl.